De fire bedste, danske feriedestinationer

Nu er det selvfølgelig min personlige holdning, og der er masser af fede feriedestinationer i Danmark. Jeg har prøvet at finde frem til mine egne, fire favoritter, som både er gode til voksne såvel som børn. Derudover har jeg prøvet at finde nogle destinationer, som går godt til mange forskellige rejsetyper: Vandre, charter, oplevelse, børneferie, men synes du, at jeg har overset noget? Så sig endelig til, så vi alle kan blive lidt klogere på ferie i det danske land.

Lundeborg

Lunde-hva-for-noget? Ja, Lundeborg. Den lille by på Sydfyn er perfekt til campingferie for hele familien. Flere gode vandreruter som klokkefrøruten går igennem eller starter fra byen. Derudover ligger den lige ud til havet, hvor der er mulighed for at kaste sig i bølgen blå i det sydfynske øhav. Byen er desuden kendt som en lille kunstnerenklave, hvor der er mulighed for at finde malerier, keramik og andet fra spirende kunstnere. En lille bonus til Lundeborg er, at det er tæt på Svendborg, som er et perfekt springbræt ud til alle øerne i det sydfynske øhav.

Billund

Billund er en destination, der kan rigtigt mange forskellige ting. Her finder du både Legoland, Lego House og Lalandia, som er perfekt til de små. Vi bruger til Lalandia, når vi skal på ferie til udlandet. Inden afrejse tager vi tit et smut forbi Billund nogle dage, hvor børnene kan brænde noget krudt af i enten Lalandias vand- eller Monki-Tonki-Land eller en af Legos muligheder. Herefter kører vi mod Billund Lufthavn, og så plejer der som regel at være god ro på flyet derned.

København

Ja, jeg ved det godt. En klassiker. Men København kan meget andet end bare at være Danmarks hovedstad. Her er der fantastiske kulinariske oplevelser, masser af seværdigheder og gode barer for dem, der vil det. København er bare en destination, som jeg skal forbi mindst én gang om året. Nær København er der også muligheder for gode spaophold, hvor man både kan få massage og andre behandlinger

Ry

Nu kommer der lige endnu en jysk perle, som ikke er en typisk feriedestination. Den lille by er placeret lige ved Gudenåen og kun en sejltur med hjuldamperen fra Himmelbjerget. Byen har alt, hvad en hyggelig dansk ferie har at byde på. Lækker is, tæt på badesø, fantastisk massage, campingpladser og ferieboliger. Jeg vil i hvert fald helt klart anbefale en tur forbi Ry, som også kun ligger et stenkast fra Jyllands hovedstad, Aarhus. Her kan man både tage toget og motorvejen til den store by, hvis man vil have en dag i storbyens tegn.