Inviter naturen indenfor med et nyt parketgulv

Naturen er smuk og rolig, og giver samtidig en følelse af liv. Hvis du ønsker at få den følelse bragt ind i din indretning, så skal du overveje at lægge et parketgulv i dit hjem. Parketgulve er kendt for det lækre skibslook, som giver en følelse af liv og ro. Parketgulve kan fremstå på mange måder og give forskellige udtryk afhængig af overfladen og farvetoningen.

Mange muligheder med træsorter

Det lidt mere nørdede aspekt ved parketgulve er, at det er muligt at finde forskellige farver, udtryk og træsorter af gulvet. Det giver en rig mulighed for at finde det perfekte gulv, som passer ind til ens eget hjem og indretning. Alle har hver sin smag og hver sin indretning, og derfor er det oplagt at se forskellige træsorter i gennem inden køb. Parketgulve kan fås i mange træsorter bl.a. eg, ask eller bøg. Et parketgulv i eg er typisk kendetegnet ved at være meget slidstærkt, og kan give en lang holdbarhed. Egetræ har en anderledes og spændende årestruktur, som gør det til et specielt gulv. Samtidig har træet en gylden glød, som giver et autentisk og levende udtryk. Med askeparket er træet lysere og mere elegant med mørkere åretegninger. Med årene vil askeparket også opnå en gyldenhed og udstråle varme. Parketgulve i bøg er mere den klassiske model af et trægulv, som er slidstærkt og solidt.

Overfladebehandlinger til parketgulve

Det er vigtigt at passe på ens trægulv. Både for at bevare det smukke udtryk, men også for at forlænge levetiden på gulvet. En overfladebehandling gør, at træet opnår en dyb glød og udstråling. Derudover kan man også pletbehandle parketgulvet, hvis det er blevet oliebehandlet. Det er ikke muligt at pletbehandle trægulve, som ikke er blevet oliebehandlet. De vil have brug for en mindre mellemslibning i overfladen, før det igen kan genlakeres. Derfor er det en rigtig god idé, at give sit parketgulv en overfladebehandling.

Derfor skal du vælge et parketgulv

Der er mange fordele i at vælge et parketgulv, som dit næste gulv i hjemmet. Det har et flot, livligt og naturligt udtryk, og kan virkelig bringe naturen ind i rummet. Derudover har parketgulve en lavere fugtighed i træet end andre trægulve, og derfor svinder det sjældent ind efter montering. Det betyder, at du ikke får revner i gulvet, som ellers godt kan opstå, når massive gulve ”arbejder”. Parketgulve har en lang holdbarhed, og kan holde i mange år, da det kan tåle at blive slebet flere gange. Den sidste store fordel ved at vælge et parketgulv er, at det kan tilpasses det enkelte rum. Det kan nemlig fås i mange træsorter, og kan monteres i forskellige mønstre, fx 3-stavs parket eller sildebensparket.